a.
|
productschap
|
:
|
Productschap Vee en Vlees;
|
b.
|
bestuur
|
:
|
bestuur voor het productschap;
|
c.
|
voorzitter
|
:
|
voorzitter van het productschap;
|
d.
|
ondernemer
|
:
|
degene die een onderneming drijft waarvoor het productschap is ingesteld;
|
e.
|
varkenshouder
|
:
|
de ondernemer die een onderneming drijft waarin slachtvarkens worden gehouden;
|
f.
|
slachtvarkens
|
:
|
voor onmiddellijke slachting bestemde dieren, behorende tot de familie der Suidae;
|
g.
|
zware slachtvarkens
|
:
|
-
- vrouwelijke slachtvarkens met een levend gewicht van 130 kg of meer, die ten minste
eenmaal gebigd hebben, of
-
- volwassen mannelijke slachtvarkens met een levend gewicht van 150 kg of meer;
|
h.
|
slachtrisico
|
:
|
het risico van schade dat na de slachting wordt geleden in verband met de gehele of
gedeeltelijke afkeuring, de voorwaardelijke goedkeuring of de uitbening door of in
opdracht van de keuringsinstantie;
|
i.
|
slachtrisicoverzekeraar
|
:
|
een rechtspersoon, die het slachtrisicoverzekeringsbedrijf in overeenstemming met
het bepaalde bij of krachtens de Wet op het financieel toezicht uitoefent;
|
j.
|
be- of verwerker
|
:
|
de be- of verwerker van vlees die varkens slacht of doet slachten;
|
k.
|
leverancier
|
:
|
degene die voor eigen rekening en risico slachtvarkens aan een be- of verwerker verkoopt;
|
l.
|
SEUROP-klasse
|
:
|
een klasse als bedoeld in het indelingsschema in Bijlage I bij deze verordening, aangevende het geraamde aandeel mager vlees in procenten van
het gewicht van het geslachte varken;
|
m.
|
type
|
:
|
een type als bedoeld in het indelingsschema in Bijlage II bij deze verordening, aangevende de mate van bespierdheid van het geslachte varken;
|
n.
|
classificatie
|
:
|
het, met inachtneming van het bij of krachtens deze verordening bepaalde, indelen
van het geslachte varken:
-
- in SEUROP-klasse, met behulp van de onder r., bedoelde classificatieapparatuur;
-
- in type op grond van een visuele beoordeling;
|
o.
|
classificatieorganisatie
|
:
|
de organisatie die door het productschap belast is met de classificatie;
|
p.
|
classificateur
|
:
|
medewerker van de classificatieorganisatie die slachtvarkens classificeert;
|
q.
|
classificatiemerk
|
:
|
een merk als bedoeld in artikel 8, bestaande uit een label of een stempe| waaruit het type of de SEUROP-klasse dan
wel het percentage mager vlees blijkt;
|
r.
|
classificatieapparatuur
|
:
|
apparatuur als bedoeld in artikel 4, en nader omschreven in het Besluit melding en verwerking gegevens classificatie, slachting en weging slachtvarkens
(PVV) 2011;
|
s.
|
weegwerktuig
|
:
|
weegwerktuig met inbegrip van de daaraan gekoppelde apparatuur, die functies van het
weegwerktuig uitvoert;
|
t.
|
aandeel mager vlees
|
:
|
de verhouding tussen:
-
- het totale gewicht van de rode dwarsgestreepte spieren, voor zover die met een mes
kunnen worden afgescheiden, enerzijds en
-
- het gewicht van het karkas anderzijds,
als bepaald overeenkomstig artikel 23, Verordening (EG) Nr. 1249/2008 van de Commissie
van 10 december 2008 tot vaststelling van de uitvoeringsbepalingen voor communautaire
indelingsschema's runder-, varkens-, en schapenkarkassen en voor de mededeling van
de prijzen daarvan (Pb L 337);
|
u.
|
uitbetalen naar kwaliteit
|
:
|
uitbetalen van slachtvarkens op basis van de classificatiegegevens;
|
v.
|
basisprijs
|
:
|
prijs per kilogram geslacht gewicht die als uitgangspunt dient voor de toepassing
van prijskortingen en prijstoeslagen, gebaseerd op het Besluit nationaal uitbetalingssysteem naar kwaliteit (PVV) 2011;
|
w.
|
weegdocument, factuur
|
:
|
bescheiden als bedoeld in artikel 16 van de Verordening slachting en weging slachtvarkens (PVV) 2011;
|
x.
|
volgnummers
|
:
|
nummers die per dag de volgorde aangeven waarin slachtvarkens na de slachting gewogen
zijn;
|
y.
|
weeggegevens
|
:
|
het door het weegwerktuig vastgestelde gewicht, de toegepaste tarrering en de gewichtscorrecties
als bedoeld in artikel 5, zesde lid, van de Verordening slachting en weging slachtvarkens (PVV) 2011;
|
z.
|
warm geslacht gewicht
|
:
|
het overeenkomstig het gestelde in de artikelen 5, 12 en 13 van de Verordening slachting en weging slachtvarkens (PVV) 2011 bepaalde gewicht;
|
aa.
|
classificatiegegevens
|
:
|
gegevens omtrent het type, het mager vleespercentage en de SEUROP-klasse;
|
bb.
|
identificatiegegevens
|
:
|
nummer van het individueel oormerk, bedrijfsoormerk, of het volgnummer, ter identificatie
van een slachtvarken of een koppel slachtvarkens.
|