|
|
|
|
Correcte erkenning en registratie PPE aanwezig.
|
C3-4; C1-6
|
|
|
|
|
lijst met opslag plaatsen Eiproducten is aanwezig.
|
C3-5
|
|
|
|
|
Lijst met opslag plaatsen Eiproducten komt overeen met de bij het PPE geregistreerde
opslag plaatsen.
|
C3-5-2
|
|
|
|
|
Lijst met opslag plaatsen Technisch Eiproducten is aanwezig.
|
C3-5
|
|
|
|
|
Lijst met opslag plaatsen Technisch Eiproducten komt overeen met de bij het PPE geregistreerde
opslag plaatsen.
|
C3-5-2
|
|
|
|
|
Gezondheidsverklaringen aanwezig.
|
C1-B-Hlll-7,8 C2-BI-7,8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ADMINISTRATIE:
controle over de op het voorblad vermelde inspectie periode.
|
|
|
|
|
|
Registratie van de pasteurisatie temperaturen is aanwezig.
|
C1-B-HV-7
C 1-B-Hll-5
|
|
|
|
|
Registratie koeltemperaturen is aanwezig.
|
C1-B-HIX-3
|
|
|
|
|
Registratie laboratoriumonderzoeken per charge is aanwezig.
|
C1-B-HVI-1,2
|
|
|
|
|
Register fabricage is aanwezig.
|
C3-6
|
|
|
|
|
a) fabricage data;
|
|
|
|
|
|
b) hoeveelheid en aard van het gefabriceerde product
|
|
|
|
|
|
c) aard van een eventuele voorbehandeling;
|
|
|
|
|
|
d ) chargenummer, dat aan een gepasteuriseerde productie eenheid is toegekend.
|
|
|
|
|
|
De aanduidingen op de facturen en vervoersdocumenten komen overeen met de in het fabricage
register vermelde charges.
|
|
|
|
|
|
Per factuur/vervoersdocument is weergegeven:
|
C1-B-HXI-2
|
|
|
|
|
a) aard van het product, met vermelding diersoort waarvan de eieren afkomstig zijn;
|
C2-BV-2a
|
|
|
|
|
b) partijnummer;
|
|
|
|
|
|
c) plaats van bestemming, naam en adres eerst geadresseerde.
|
|
|
|
|
|
Register aangekochte eiproducten is volledig aanwezig :
|
|
|
|
|
|
a) soort eiproduct
|
|
|
|
|
|
b) erkenningsnummer van de leverancier (evt. naam, adres, woonplaats);
|
|
|
|
|
|
c) eventueel gegeven partijnummer;
|
|
|
|
|
|
d) hoeveelheid;
|
|
|
|
|
|
e) productie datum;
|
|
|
|
|
|
f) eventueel aanleverdatum en verwerkingsdatum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
De ondernemer verleent medewerking aan de CPE-controleur ter controle van de in de
verordeningen gestelde voorschriften.
|
C1-B-VII
C3-8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
INRICHTINGSEISEN: (zie bijlage Inrichtingseisen) voor gedetailleerde lijst per lokaal)
|
|
|
|
|
|
1. Water:
|
|
|
|
|
|
Alle gebruikte water is drinkwater.
(NB. Voor stoom en/of koelwater en/of bluswater in een 100% afgesloten systeem hoeft
dit niet, op voorwaarde dat ..... )
|
C1-B-HI-4 C1-B-HIII-5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Kleedlokalen:
|
|
|
|
|
|
Voldoende aanwezig.
|
C1-B-HI-2
|
|
|
|
|
Voldoende schone werkkleding aanwezig.
|
C1-B-HIII-1
|
|
|
|
|
Wanden: glad, waterdicht, afwasbaar.
|
C1-3-Hl-2
|
|
|
|
|
Vloeren: glad, waterdicht, afwasbaar
|
C1-B-HI-2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.a. Wasgelegenheden nabij kleedlokalen:
|
C1-B-HI-2
|
|
|
|
|
Voorzien van voldoende warm en koud stromend water
of vooraf op juiste temperatuur gebracht stromend water.
|
|
|
|
|
|
Kranen mogen niet met de handen bediend kunnen worden.
|
|
|
|
|
|
Slechts voorzien van handdoeken voor eenmalig gebruik.
|
|
|
|
|
|
Voorzien van ontsmettingsmogelijkheden.
|
|
|
|
|
|
In nabijheid van toiletten voldoende wasgelegenheid aanwezig.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.b. Toiletten:
|
C1-B-HI-2
|
|
|
|
|
Met waterspoeling.
|
|
|
|
|
|
Geen rechtstreekse toegang van de toiletten tot de werkruimte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Leidingnetwerk:
|
C1-B-HI-6
|
|
|
|
|
Is het materiaal van leidingen, bakken en dergelijke corrosie bestendig en niet giftig.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
INRICHTINGSEISEN: (zie bijlage Inrichtingseisen) voor gedetailleerde lijst per lokaal)
|
|
|
|
|
|
BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE ERKENNING VAN INRICHTINGEN:
|
|
|
|
|
|
Is een lokaal voor de gescheiden opslag en/of opzetten van eieren aanwezig.
|
C1-B-HII-1
|
|
|
|
|
Is een lokaal voor de afgescheiden opslag van eiproducten aanwezig.
|
C1-B-HII-1
|
|
|
|
|
Is in het "eiproducten opslaglokaal" een koelinstallatie aanwezig om het eiproduct
op de vereiste temperatuur te houden.
|
C1-B-HII-1
|
|
|
|
|
Zijn eventuele koel- en vrieslokalen voorzien van een zelf registrerende thermometer
of telethermometer.
|
C1-B-HII-1
|
|
|
|
|
Is er een speciaal lokaal aanwezig voor het breken en het opvangen van de inhoud van
de eieren (brekerij en onbehandeld product).
|
C1-B-HII-3a
|
|
|
|
|
Zijn er in dit lokaal passende voorzieningen voor het opvangen van de inhoud van de
eieren.
|
C1-B-HII-3a
|
|
|
|
|
Zijn er in dit lokaal passende voorzieningen voor het verwijderen van de delen van
schalen en vliezen (zeven / filters / separatoren).
|
C1-B-HII-3a
|
|
|
|
|
Is er een aparte lokaal aanwezig voor de andere handelingen dan het breken en het
opvangen van de ei-inhoud van de eieren en de verwijdering van schalen en vliezen
(afvullen / open pasteuriseren).
|
C1-B-HII-3b
|
|
|
|
|
Zijn er passende voorzieningen voor het interne transport van de ei-inhoud
|
C1-B-HII-4
|
|
|
|
|
Zijn er passende voorzieningen voor het ontdooien van bevroren eiproducten
|
C1-B-HII-11
|
|
|
|
|
Indien vuile eieren worden gebruikt zijn er dan voorzieningen aanwezig voor het wassen
en ontsmetten van de eieren.
|
C1-B-Hll-2
|
|
|
|
|
Registratie van wassen en ontsmetten, indien niet alle partijen worden gewassen en
ontsmet.
|
|
|
|
|
|
Zijn er voorzieningen voor de onmiddellijke verwijdering van lege schalen.
|
C1-B-HII-8
|
|
|
|
|
Zijn er voorzieningen voor de aparte opslag van lege schalen.
|
C1-B-Hll-8
|
|
|
|
|
Zijn er voorzieningen voor de onmiddellijke verwijdering van eieren en eiproducten
die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie.
|
C1-B-Hll-8
C1-B-HIV-3
|
|
|
|
|
Is er een lokaal aanwezig voor het opslaan van andere levensmiddelen en additieven.
|
C1-B-Hll-6
|
|
|
|
|
Is er een apart lokaal voor het opslaan van schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen.
|
C1-B-HII-12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PASTEURISATIE:
|
C1-B-Hll-5
|
|
|
|
|
Is er een pasteurisatiesysteem aanwezig.
|
|
|
|
|
|
Indien er sprake is van een pasteurisatiesysteem:
|
|
|
|
|
|
a) Is dit pasteurisatiesysteem voorzien van een automatische temperatuurregelaar:
|
C1-B-HII-5a
|
|
|
|
|
b) Is dit pasteurisatiesysteem voorzien van een teleregistrerende thermometer:
|
C1-B-HII-5a
|
|
|
|
|
c) Is dit pasteurisatiesysteem voorzien van een automatische beveiliging tegen onderverhitting
.
|
C1-B-HII-5a
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Is sprake van een continu pasteurisatiesysteem.
zo nee, dan vragen a, b en c overslaan
zo ja, dan moet aan de eisen in de vragen a, b en c worden voldaan
|
C1-B-HII-5b
|
|
|
|
|
a) Is de apparatuur voorzien van een deugdelijke beveiliging tegen vermenging van
gepasteuriseerde eiproducten met onvolledig gepasteuriseerde eiproducten;
|
C1-B-HII-5b
|
|
|
|
|
b) Wordt de apparatuur en de beveiliging (tegen bovengenoemde vermenging ) regelmatig
gecontroleerd én wordt dit geregistreerd;
|
C1-B-HII-5b
|
|
|
|
|
c) Is de apparatuur voorzien van een automatische registratie van de beveiliging tegen
bovengenoemde vermenging,
|
C1-B-HII-5b
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DROGEN
|
|
|
|
|
|
Wordt er op de bedrijfslocatie gedroogd.
Zo ja, dan onderstaande vragen beantwoorden
|
|
|
|
|
|
Indien er onbehandelde producten worden gedroogd:
a) wordt er een warmtebehandeling gegeven aan de producten;
|
C1-B-HII-5 C1-B-V-7
|
|
|
|
|
b) wordt de temperatuur gedurende de warmtebehandeling geregistreerd en opgeslagen;
|
|
|
|
|
|
c) wordt de duur van de warmtebehandeling geregistreerd;
|
|
|
|
|
|
d) is er zekerheid dat het product een homogene warmtebehandeling heeft gehad.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VERPAKKEN:
|
|
|
|
|
|
Zijn er de nodige voorzieningen voor het hygiënisch verpakken van de behandelde eiproducten.
|
C1-B-HII-9
|
|
|
|
|
Is er, bij verpakking in recipiënten voor eenmalig gebruik, een geschikte (vrij van
stof, ongedierte) en eventueel aparte ruimte voor opslag van die recipiënten.
|
C1-B-HII-1
C1-B-HVIII-2
|
|
|
|
|
Zijn de recipiënten voor eenmalig gebruik niet op de grond opgeslagen
|
C1-B-HVIII-2
|
|
|
|
|
Zijn de recipiënten voor meermalig gebruik:
|
|
|
|
|
|
a) geschikt voor het doel, nl. deugdelijk verpakken van het eiproduct voor de menselijke
consumptie;
|
C1-B-HVIII-1
|
|
|
|
|
b) een geschikte opslag (vrij van stof, C1 -B- HVIII-2 ongedierte);
|
C1-B-HVIII-2
|
|
|
|
|
c) schoon;
|
C1-B-HVIII-3
|
|
|
|
|
d) ontsmet en gespoeld.
|
C1-B-HVIII-3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ONGEDIERTEWERING EN -BESTRIJDING
|
|
|
|
|
|
Worden (huis)dieren niet toegelaten in de inrichting.
|
C1-B-HIII-2
|
|
|
|
|
Zijn de bedrijfsruimtes in zodanige staat dat ongedierte wordt geweerd.
|
C1-B-HI-5
C1-B-HIII-2
|
|
|
|
|
Is er een ongediertebestrijdingsplan.
|
C1-B-HIII-2
|
|
|
|
|
Eén van de volgende methoden wordt toegepast:
|
|
|
|
|
|
a) De ramen zijn gesloten en kunnen niet open. Zo nee, dan vraag b beantwoorden;
|
|
|
|
|
|
b) De te openen ramen zijn voorzien van horren.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
REINIGEN EN ONTSMETTEN
|
|
|
|
|
|
Zijn aparte voorzieningen aanwezig voor het reinigen en ontsmetten van recipiënten,
vaste en mobiele tanks.
|
C1-B-HI-3
C3-BI 3
|
|
|
|
|
Is het voor reiniging en desinfectie gebruike water drinkwater?
|
C1-B-HIII-5
|
|
|
|
|
Worden schoonmaakmiddelen, ontsmettingsmiddelen en soortgelijke middelen zo gebruikt
en opgeslagen dat materiaal, gereedschappen en eiproducten er niet door (kunnen) worden
verontreinigd.
|
C1-B-HIII-6
|
|
|
|
|
Worden na gebruik van die middelen materiaal en gereedschap grondig met drinkwater
gespoeld.
|
C1-B-HIII-6
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALGEMENE ZAKEN
|
|
|
|
|
|
Zijn er van de productieruimtes afgescheiden kantine gelegenheden aanwezig?
|
C1-B-Hll-8
C3-Bll
|
|
|
|
|
Is er een specifieke opslaglokaal voor afval (geen open verbinding met productieruimtes).
|
|
|
|
|
|
In de productieruimtes bevinden zich geen andere levensmiddelen die een ongewenste
geur/smaak kunnen overbrengen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|