a.
|
productschap
|
:
|
Productschap Vee en Vlees;
|
b.
|
bestuur
|
:
|
bestuur van het productschap;
|
c.
|
voorzitter
|
:
|
voorzitter van het productschap;
|
d.
|
secretaris
|
:
|
secretaris van het productschap;
|
e.
|
ondernemer
|
:
|
degene die een onderneming drijft waarvoor het productschap is ingesteld;
|
f.
|
varkenshouder
|
:
|
de ondernemer die een onderneming drijft waarin slachtvarkens worden gehouden;
|
g.
|
slachtvarkens
|
:
|
voor onmiddellijke slachting bestemde dieren, behorende tot de familie der Suidae;
|
h.
|
zware slachtvarkens
|
:
|
-
- vrouwelijke slachtvarkens met een levend gewicht van 130 kg of meer, die ten minste
eenmaal gebigd hebben;
-
- volwassen mannelijke slachtvarkens met een levend gewicht van 150 kg of meer;
|
i.
|
leverancier
|
:
|
degene die voor eigen rekening en risico slachtvarkens aan een be- of verwerker verkoopt;
|
j.
|
be- of verwerker
|
:
|
de ondernemer die slachtvarkens slacht of doet slachten en vervolgens weegt;
|
k.
|
weegdocument
|
:
|
een door de afdrukinrichting van een weegwerktuig als bedoeld in artikel 8 geproduceerd document, bevattende het resultaat van één weging of een aantal opeenvolgende
wegingen;
|
l.
|
slachtrisico
|
:
|
het risico van schade dat na de slachting wordt geleden in verband met de gehele of
gedeeltelijke afkeuring, de voorwaardelijke goedkeuring of de uitbening door of in
opdracht van de keuringsinstantie;
|
m.
|
slachtrisicoverzekeraar
|
:
|
een rechtspersoon, die het slachtrisicoverzekeringsbedrijf in overeenstemming met
het bepaalde bij of krachtens de Wet op het financieel toezicht uitoefent;
|
n.
|
EEG-richtlijn
|
:
|
Richtlijn 64/433/EEG van de Raad betreffende de gezondheidsvoorschriften voor de produktie
en het in handel brengen van vers vlees (PB P 121 van 29.7.1964);
|
o.
|
merk
|
:
|
onderscheidingsteken als bedoeld in artikel 8, tweede lid, van de Regeling identificatie en registratie van dieren (Stcrt. 2002, 248);
|
p.
|
slachtmerk
|
:
|
onderscheidingsteken als bedoeld in artikel 8, vierde lid, van de Regeling identificatie en registratie van dieren;
|
q.
|
eigen code
|
:
|
code op het slachtmerk dat dient ter afrekening van het desbetreffende slachtvarken;
|
r.
|
spreider
|
:
|
spreider of haak, zijnde een hulpwerktuig dat geen deel uitmaakt van het weegwerktuig
en waaraan het geslachte varken hangt op het tijdstip van de weging;
|
s.
|
classificatie
|
:
|
het indelen van slachtvarkens overeenkomstig het bepaalde in de Verordening classificatie slachtvarkens (PVV) 2011;
|
t.
|
overligger
|
:
|
slachtvarken dat niet geslacht is op de dag van aanvoer op de slachtplaats;
|
u.
|
wachtdagen
|
:
|
dagen gedurende welke slachtvarkens overliggen;
|
v.
|
werkdagen
|
:
|
dagen niet zijnde zaterdagen, zon- en feestdagen, tenzij op die zaterdagen, zon- en
feestdagen slachtwerkzaamheden worden verricht;
|
w.
|
uitbetalingsgewicht
|
:
|
het overeenkomstig de artikelen 5, 12, 13 en 14 bepaalde gewicht;
|
x.
|
vervoersdocument
|
:
|
document als bedoeld in artikel 30 van de Regeling identificatie en registratie van dieren;
|
y.
|
volgnummers
|
:
|
nummers die per dag de volgorde aangeven waarin slachtvarkens na slachting gewogen
zijn;
|
z.
|
weegwerktuig
|
:
|
weegwerktuig met inbegrip van de daaraan gekoppelde apparatuur, die functies van het
weegwerktuig uitvoert;
|
aa.
|
koppel
|
:
|
een groep slachtvarkens die afkomstig is van één herkomstbedrijf en op hetzelfde tijdstip
ter slacht wordt aangeboden;
|
bb.
|
UBN
|
:
|
uniek bedrijfsnummer, als bedoeld in artikel 3, van de Regeling identificatie en registratie van dieren;
|
cc.
|
Verordening (EG)
|
:
|
Verordening (EG) Nr. 854/2004 van het Europees Nr. 8854/ 22004 Parlement en de Raad
van 29 april 2004 houdende vaststelling van specifieke voorschriften voor de organisatie
van de officiële controles van voor menselijke consumptie bestemde producten van dierlijke
oorsprong (PbEU L226);
|
dd.
|
controle-organisatie
|
:
|
organisatie die door het bestuur is belast met de dagelijkse controle op slachting
en weging in de slachterijen.
|